LOKALNI IZBORI 2021


- PGO 2017.-2022.

- Pristup informacijama

Baner

- Službeni dokumenti

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner


SJEDNICA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE NEREŽIŠĆA
Četvrtak, 02 Svibanj 2019 08:12

U općinskoj vijećnici u Nerežišćima u utorak je održana sjednica Stožera civilne zaštite Općine Nerežišća...

 


Na sjednici su uz načelnicu Stožera Katarinu Štambuk i  pročelnika Područnog ureda civilne zaštite Split Srđana Kuščevića, nazočili i članovi Stožera - zapovjednik DVD-a Supetar Nikola Martinić Dragan, predstavnik Crvenog križa Supetar Mate Mladina, načelnica Policijske postaje Brač Katica Jelinčić, općinska pročelnica Ana Ranj te glavna nositeljica radne skupine za požare otvorenog tipa Ivana Mrković Kusanović.

Temeljem obveza iz Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku hrvatsku u 2019. godini održana je tematska sjednica na kojoj se raspravljao o što kvalitetnijoj pripremi i provedbi preventivnih aktivnosti zaštite od požara u sezoni 2019.

Zaključak sjednice je da su sve službe spremne za nadolazeću sezonu, opskrbljene potrebnim resursima, prostorom i zadovoljavajućom opremom, a posebno da se obrati pozornost na Odluku o zabrani paljenja vatre na otvorenom.


OD 1. SVIBNJA U NAŠOJ ŽUPANIJI NA SNAZI JE ODLUKA O ZABRANI PALJENJA VATRE NA OTVORENOM


U slučaju kršenja zabrane loženja vatre, protiv počinitelja će se izdati prekršajni nalog. Novčane kazne kreću se u visini od 500 do dvije tisuće kuna za fizičku osobu, odnosno dvije do 5 tisuća kuna za pravnu osobu.

Propisane su oštre kazne i za osobe koje izazovu požare i to u rasponu od 15.000 do 150.000 kuna. Osim prekršajnih sankcija, za određene situacije propisani su i elementi kaznene odgovornosti dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. Osobe koje izazovu požar snose troškove vatrogasne intervencije na temelju pravomoćne sudske presude.

Molimo vas da poštujete zakon! 

Korištenjem stranice nerezisca.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnostiVam neće biti dostupne. Vise o kolacicima procitajte u uvjetima koristenja.

Prihvacam kolacice na ovoj stranici.