LOKALNI IZBORI 2021


- PGO 2017.-2022.

- Pristup informacijama

Baner

- Službeni dokumenti

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner


XXIII Simpozij kamenara s tematikom branja, obrade, ugradbe i restauracije kamena 2019
Srijeda, 03 Travanj 2019 07:52

XXIII Simpozij kamenara s tematikom branja, obrade, ugradbe i restauracije kamena 2019. događa se u godini u kojoj će se obilježiti i 110. godišnjica osnutka Klesarske škole.Klesarska škola Pučišća poziva sve klesarske obrtnike, mala i velika poduzeća, sadašnje i bivše klesare te sve one koji s kamenom i njegovom obradom imaju tu uvijek neraskidivu, posebnu vezu na XXIII Simpozij kamenara s tematikom branja, obrade, ugradbe i restauracije kamena koji će se održati od 17. do 18. svibnja 2019. (petak i subota).

Klesarska škola nastala je iz potrebe privrede, a danas kada smo svjedoci nedostatka kadra i u ovoj našoj branši. Potrebno je naći načine kako privući mlade ljude da upišu ovu jedinstvenu školu i nastave ovaj tradicionalni, lijepi i unosni zanat, te da se kamenarska industrija i obrtništvo opskrbe neophodnim kadrom. Upravo Kadrovska problematika, opstojnost Klesarske škole, te veza škole i kamenarske industrije i obrta bit će važna tema ovoga Simpozija.

Tradicionalna obrada od ove godine nadograđuje se i obukom učenika za rad na CNC stroju kako bismo ih što spremnije poslali na tržište rada.

Teme, odnosno tematske cjeline, za ovogodišnji Simpozij su:
1. Budućnost Klesarske škole i povezanost s privredom-Kadrovska problematika
2. Tradicijski zanati i bogatstvo suvenira od kamena
3. Zakonska regulativa – rudarstvo, obrazovanje i prostorno planiranje
4. EU fondovi
5. Građenje i restauracija
6. Moderne tehnologije vađenja i obrade kamena
7. Sastanak grupacije arhitektonsko-građevnog kamena

Planirano je dodjeljivanje i posebnih nagrada u nekoliko kategorija, a to su nagrade za:
1. Najinovativniji suvenir
2. Najbolji arhitektonski rad u kamenu
3. Najbolji učenik Klesarske škole
4. Najljepša riva (u suradnji s Lučkom upravom)

U sklopu održavanja Simpozija bit će objavljen i novi broj lista Klesarstvo i graditeljstvo te brošura o Klesarskoj školi nakon izdavanja monografije za 100. godišnjicu škole.

 

Svi zainteresirani stručnjaci kojima je područje djelovanja (ili dio njega) kamen, mogu se prijaviti putem online obrasca na sljedećoj poveznici, a koja se nalazi na web stranici škole, na LINKU

 

Korištenjem stranice nerezisca.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnostiVam neće biti dostupne. Vise o kolacicima procitajte u uvjetima koristenja.

Prihvacam kolacice na ovoj stranici.