LOKALNI IZBORI 2021


- PGO 2017.-2022.

- Pristup informacijama

Baner

- Službeni dokumenti

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner


Javni poziv
Utorak, 15 Siječanj 2019 11:07

Pozivaju se svi vlasnici kuća za odmor na području Općine Nerežišća da do 31. ožujka 2019. godine dostave prijavu podataka o kući za odmor radi utvrđivanja poreza na kuće za odmor u 2019.godini.

Članak 10. Odluke o lokalnim porezima Općine Nerežišća (Službeni glasnik Općine Nerežišća 1/18) (dalje: Odluka):
„Obveznik poreza na kuće za odmor mora nadležnom poreznom tijelu dostaviti podatke o kući za odmor koji se odnose na mjesto gdje se nalazi taj objekt te korisnu površinu, kao i podatke o poreznom obvezniku.
Podatke iz stavka 1. ovoga članka treba dostaviti do 31. ožujka godine za koju se utvrđuje porez na kuće za odmor.
Porez na kuće za odmor plaća se u roku od 15 dana od dana dostave rješenja o utvrđivanju toga poreza.
U slučaju da vlasnik kuće za odmor ne dostavi Općini podatke o kući za odmor, površinu kuće koja podliježe porezu utvrđuje izmjerom ovlaštena osoba Općine Nerežišća.
Ako vlasnik kuće za odmor ne dozvoli izmjeru kuće ovlaštenoj osobi Općine, površinu koja podliježe oporezivanju ovlaštena osoba Općine utvrdit će množenjem tlocrtnih dimenzija kuće za odmor s brojem etaža.“

Kućom za odmor smatra se svaka zgrada ili dio zgrade (stan), koji se koristi povremeno ili sezonski.

Ukoliko smatrate da sukladno članaku 8. Odluke objekt ne podliježe oporezivanju, pozivamo vas da nam dostavite potrebne dokaze do 31. ožujka 2018. godine.

Članak 8. Odluke: „Porez na kuće za odmor ne plaća se na kuće za odmor koje se ne mogu koristiti zbog ratnih razaranja, prirodnih nepogoda (poplava, požar, potres i sl.) te starosti i trošnosti.
Porez na kuće na odmor ne plaća se na kuće za odmor za vrijeme dok su u njima smješteni prognanici i izbjeglice.
Porez na kuće za odmor ne plaća se na odmarališta u vlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave koja služe za smještaj djece u dobi do 15 godina.
Kućom za odmor ne smatra se gospodarska zgrada koja služi za smještaj poljoprivrednih strojeva, oruđa ili dr. pribora, kao i zgrade koje se koriste za obavljanje registrirane djelatnosti.“

Zakonom o lokalnim porezima (115/16 i 101/17) je propisano da će se svaka fizička ili pravna osoba porezni obveznik koja ne dostavi podatke za utvrđivanje poreza na kuće za odmor (članak 56. stavak 2. gore navedenog Zakona) kazniti novčanom kaznom od 100,00 do 25.000,00 Kn.

Na osnovi navedenog, a kako bi izbjegli pokretanje prekršajnog postupka, molimo vas da, ukoliko isto već niste učinili, na priloženom obrascu izvršite Zakonom propisanu obvezu na način da ispunjen obrazac dostavite na adresu Općine Nerežišća ili na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Općina Nerežišća

PRIJAVNI OBRAZAC

 

Korištenjem stranice nerezisca.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnostiVam neće biti dostupne. Vise o kolacicima procitajte u uvjetima koristenja.

Prihvacam kolacice na ovoj stranici.