LOKALNI IZBORI 2021


- Službeni dokumenti

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner


OBILJEŽAVANJE DANA EUROPSKOG BROJA 112 PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 11 Veljača 2019 14:02

U Hrvatskoj se 11. veljače obilježava kao Dan jedinstvenog europskog broja za hitne službe - Dan 112. Vijeće europskih zajednica 1991. godine donijelo je Odluku o uvođenju jedinstvenog europskog broja za sve hitne službe, a od 2005. godine i Hrvatska se pridružila jedinstvenom europskom projektu omogućavanja dojavljivanja nesreća i potreba za djelovanjem hitnih službi putem jedinstvenog broja 112.

 

Sustav 112 ispunio je svoju osnovnu namjenu i prepoznat je kao sustav na koji se građani i turisti mogu osloniti u svakoj hitnoj situaciji koja zahtjeva djelovanje Sustava 112 poput akcija traganja i spašavanja, hitne medicinske pomoći, spašavanja na moru, alarmiranja policijskih i vatrogasnih službi i sl.

U 2018. godini na razini RH zaprimljeno je 1.487.042 poziva na broj 112.

Inače, broj 112 dostupan je 24 sata dnevno, besplatan je bez obzira na mrežu pozivatelja, štedi vrijeme jer se jednim pozivom istovremeno alarmira nekoliko službi, a prijem hitnog poziva moguć je na više jezika.


DUZS.HR

 

Korištenjem stranice nerezisca.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnostiVam neće biti dostupne. Vise o kolacicima procitajte u uvjetima koristenja.

Prihvacam kolacice na ovoj stranici.